Datadive: van parkeer- naar mobiliteitsdata

10/04/2014 - 17:22
Door in categorie(ën) Datadives
Comments Off

 Maandag 28 april, 18h30 tot 21h00

Gent is een wijze stad, en kiest daarom resoluut voor open data. Door het delen van de gegevens en kennis waarover we als stad beschikken, willen we op een transparante manier innovatie en enthousiasme stimuleren. Ook het Mobiliteitsbedrijf staat hier volledig achter.

Op het open data portaal http://data.gent.be/datasets/Mobiliteit delen we al heel wat nuttige informatie. Gegevens die tot ons plezier gebruikt worden in beestige toepassingen die op hun beurt weer bijdragen tot een betere mobiliteit in onze stad.

 Het Mobiliteitsbedrijf evolueert mee met de stad en de wereld en ontwikkelt zich ook op het vlak van open data. Eind 2012 was er een datatalk rond het vrijgeven van PARKEERDATA, de mogelijkheden en de verwachtingen van verschillende ontwikkelaars en gebruikers van die gegevens. (http://appsforghent.be/2012/12/20/datatalk-mobiliteit-verslag/)

Momenteel onderzoeken we – met hulp van het Open Data programma van de Vlaamse overheid (VIP projecten) – specifiek de mogelijkheden rond het vrijgeven van VERKEERSBOODSCHAPPEN (gelinkt aan de meldingen die op ons verkeersgeleidingssysteem verschijnen) en ROUTES  (bijvoorbeeld aanrijroutes parkings, autobussen of geplande omleidingen bij wegenwerken of evenementen).

Op maandag 28 april nodigen we u graag uit om samen met Ixor – die onze API schrijft – in deze materie te duiken. We geven graag ook kort wat uitleg bij de richting die we uitwillen en projecten waar we aan meewerken. Ten slotte is dit ook het uitgelegen moment om uw wensen in verband met open mobiliteitsdata op de kaart te zetten en te netwerken met de verschillende spelers in het veld.

 

Organisatie: Stad Gent en Mobiliteitsbedrijf Gent, met steun van de Vlaamse Overheid.

PRAKTISCH

Maandag 28 april, 18h30 tot 21h00

Lokatie: Mobiliteitsbedrijf Stad Gent, Sint Michielsplein 9, 9000 Gent

Contact: e-strategie@gent.be

INSCHRIJVEN : Deelname is gratis, wel graag registrateren (max 20 personen): http://www.eventbrite.com/

Er worden broodjes voorzien.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties en trackbacks zijn gesloten.