Apps For Ghent 3

Driemaal is …

Zaterdag 23 maart 2013 is het weer zover…  Apps For Ghent wordt voor de derde maal georganiseerd.

Met deze dag willen we niet alleen tonen wat mogelijk is met open data, maar vooral mensen met elkaar laten praten over ideeën, tools, code en hoe dit het leven in Gent leuker, makkelijker of interessanter kan maken.

 

De App Wedstrijd

VOOR WIE?

De wedstrijd focust op ontwikkelaars, professionele hackers en studenten. Iedereen die technologisch of grafisch onderlegd is en genoeg skills heeft om een werkende applicatie voor te stellen. Echte computerwizards dus!

WAT?

Voor dit traject vragen we een werkend prototype van een applicatie te maken aan de hand van open data. De beschikbare datasets kunnen jullie terugvinden op het open dataportaal van Stad Gent data.gent.be.

Je moet minimaal één dataset van de Stad Gent aanspreken om te kunnen deelnemen.

De Hackathon: Data – Set – Go!

VOOR WIE?

ICT-savvy peeps.  Om 9u00 wordt een thema opgegeven en ga je met je team aan de slag om een killer idee uit te werken. Om 15u00 stopt de hackathon en stel je het resultaat voor aan het publiek. Een werkend prototype is geen vereiste, maar het kan je wel punten bij de jury opleveren.

WAT?

Voor jullie wordt er een One-day Hackathon georganiseerd: Op 23 maart krijgen jullie van 9u tot 15u30 de tijd om applicaties te schrijven. Het is niet de bedoeling dat je alleen aan de slag gaat maar in multidisciplinaire teams. Heb je zelf al een team? Registreer je dan via e-strategie@gent.be. Op zoek naar een team?  Geen nood. Wij helpen je er een samen te stellen.

De Inspiratiesessies

VOOR WIE?

Developers. Eén van de uitgangspunten van open data is dat er meerwaarde gecreëerd wordt door het delen en hergebruiken van de data. Via inspiratiesessies willen we met geïnteresseerden twee topics verkennen om de mogelijkheden in Gent na te gaan.

WAT?

In de voormiddag worden twee inspiratiesessies opgezet. De thema’s worden eerstdaags vastgelegd. Bedoeling is dat er tussen developers en betrokken stadsdiensten open gepraat wordt over mogelijkheden, wensen en opportuniteiten.

De Datatalks

VOOR WIE?

Iedereen. Via de datatalks willen we een gevarieerde blik werpen op de opportuniteiten, mogelijkheden en evoluties rond open data.

WAT?

Vanaf 14h00 worden de datatalks georganiseerd. Meer details volgen snel, maar het wordt een combinatie van vaste waardes (met papieren powerpoint slides) en best practices uit verschillende domeinen.

 

Inschrijven?

Wil je deelnemen aan de hackaton of App wedstrijd of de inspiratiesessie bijwonen? Geef dan uw contactgegevens door  via  GENTINFO: 09/210.10.10

of gentinfo@gent.be. We contacteren u dan voor verdere informatie.

 

Praktisch

Apps For Ghent 3

AC Portus

Zaterdag 23 maart 2013

09h00-19h00

Keizer Karelstraat 1

9000 Gent

   

Volg ons op Twitter (@AppsForGhent) of Facebook (Facebookpagina)voor de laatste updates!

Set featured image