Editie 2012

De tweede editie

Met erg veel enthousiasme kondigden we de tweede editie van Apps For Ghent aan,  op zaterdag 24 maart 2012!

Voor deze tweede editie vonden er twee trajecten plaats, namelijk het ‘professional hackers traject’ en het ‘student traject’. Deze contest richtte zich met andere woorden op twee doelgroepen.

 

Professional Hackers Traject

VOOR WIE?

Het eerste traject focust op ontwikkelaars, professionele hackers en iedereen die technologisch onderlegd is en genoeg skills heeft om een werkend prototype van een toekomstige applicatie te ontwerpen. Echte computerwizards dus!

WAT?

Voor dit traject vindt een app marathon plaats. Jullie krijgen een maand de tijd om een werkend prototype van een applicatie te maken aan de hand van open data. De beschikbare datasets kunnen jullie terugvinden op het open dataportaal van Stad Gent data.gent.be en op het dataportaal van deze site data.appsforghent.be .

 

 Apps For Ghent: Student Traject

VOOR WIE?

Ben je student? Heb je goeie ideeën maar nog niet de kennis om ze allemaal uit te werken? Goed nieuws, er is ook een alternatief traject voor studenten voorzien. Om 9u00 wordt een thema opgegeven en ga je met je team aan de slag om een killer idee uit te werken. Om 15u00 stopt de hackathon en stel je het resultaat voor aan het publiek. Een werkend prototype is geen vereiste, maar het kan je wel punten bij de jury opleveren.

WAT?

Voor jullie wordt er een One-day Hackathon georganiseerd: Op 24 maart krijgen jullie van 9u tot 15u30 de tijd om applicaties te schrijven. Het is niet de bedoeling dat je alleen aan de slag gaat maar in multidisciplinaire teams. Heb je zelf al een team? Registreer je dan op deze site! Voor de studenten die nog geen team hebben gevonden, hebben we een virtuele ontmoetingsspace opgericht via mybbt.be  waar jullie nog teamgenoten kunnen zoeken.

Volg ons op Twitter (@AppsForGhent) voor de laatste updates!