Jury

Ann Bernaert: business analist Web (Digipolis Gent)

@AnnBernaert
LinkedIn

Ann is aanspreekpunt voor de stad, OCMW, politie, brandweer in verband met webgerelateerde vragen en projecten.

Samen met het webteam adviseert zij deze partijen en realiseert ze ook hun projecten.

Ze is ook verantwoordelijk voor het bewaken van en meewerken aan de optimalisatie van de webomgeving binnen Digipolis.

Daarnaast probeert ze zoveel mogelijk op de hoogte te zijn van nieuwe en toekomstige trends in de digitale wereld om snel op de vragen en behoeften van de klanten in te kunnen spelen.

Marc Portier: ICT project manager (Westtoer)

LinkedIn
@mportier
Google+
GitHub

Marc heeft een stevige crush op het Internet, en smelt verzaligd weg bij de elegante lijn die haar ontwerp typeert. Als technisch expert, ontwikkelaar, web architect en liefhebber van ‘open’ (als in geest, broncode, standaard en data) timmert hij ook graag mee aan de weg: Het delen van inzichten en oplossingen voor het steeds verder vatten van de werkelijkheid in dit web van kruisverwijzende concepten en gegevens.

Zijn nieuwste interesses betreffen onder andere de geestesverruimende aspecten caching, REST, Semantiek en uri-templates. Marc is committer emeritus bij de Apache Foundation en spreekt op eenvoudig verzoek over zijn (technische) ervaring en persoonlijke mening omtrent dit ronduit fantastische informatie-systeem.

Bram Leunis: online communicatiespecialist (Belgacom)

LinkedIn
@bramula

Bram is sinds kindsbeen gefascineerd door zowat alles met een scherm, is industrieel ingenieur ICT van opleiding en werkt intussen in het E-Applications & Services team van Belgacom. Daar brengt hij zijn passie voor klantgerichtheid, digitale communicatie en usability in de praktijk door het implementeren van een Social Media strategie, het verbeteren van de online dienstverlening en het bedenken van nieuwe toepassingen om klanten bij te staan in geval van technische problemen.

Bram volgt nauwgezet de evoluties op de mobiele markt (technologie, toestellen, toepassingen, …) op en is een fervent Android gebruiker, al moet hij toegeven dat het Windows Phone platform wel héél aanlokkelijk wordt.

Fredo De Smet: digitaal curator (Gent M)

Tumblr
@FredoFredonis

Een google op ‘Fredo De Smet’ levert je een verzameling aan tags. Er zijn veel resultaten uit de online muziekwereld, er zijn linken naar foto’s en fake-polaroids, een video over de Waalse Krook en veel social links met de referentie naar Gent M en Avenue L.  Een vreemde cocktail zou je denken, maar niet als je weet dat Fredo De Smet zichzelf een ‘digital curator’ noemt.

Fredo heeft zijn energie naar twee stroompunten verdeeld. Gent M, met als baseline slash doel: digitale creativiteit in Gent. En Avenue L, met als doel clash baseline: To Celebrate and To Communicate. Het zijn twee organisaties met als doel mensen bij elkaar te brengen. Netwerken dus, maar dan van digitaal naar analoog.

De M van Gent M staat voor Meme. Dit is onder meer een begrip uit de memetica en staat voor een idee dat zich onder informatiedragers verspreidt. Vanwaar komt de idee dat Gent een place to be is voor digitaal creatieven. Hoe beweegt zich zo een gegeven, waar gaat het naartoe, en hoe kunnen we daar op inspelen. Dat zijn vragen waar Gent M zich over buigt. Maar creativiteit groeit in de schaduw, op een vergeten muur in de stad of tussen ipod en pint op café. Gent M wil de digitale creativiteit daarom van het computerscherm naar de werkelijkheid brengen.

Annemie De Tremerie: dienst Economie Stad Gent

Na omzwermingen in Mexico-City, Bangkok, New York en een job als consultant in Change Management kwam Annemie De Tremerie bij de Stad Gent terecht.

Ze werkt bij de Dienst Economie op het beleidsdomein Innovatie en houdt zich vooral bezig met kenniseconomie en creatieve economie.

Ze is vooral gefascineerd door de wisselwerking tussen beide en is ervan overtuigd dat in the end innovatie voor extra zuurstof zorgt voor iedereen en niet alleen voor de creative class. Ze is constant op zoek naar de juiste voedingsbodem om kennis en creativiteit te laten floreren. Een aantal ingrediënten staan buiten kijf: de universiteit en hogescholen, studenten, goesting om iets te ondernemen, etc…    Maar…onderschat nooit het belang van koffies én toevallige ontmoetingen.

Peter Dedecker: open data expert

Peteropentdata.be

Peter is Federaal Volksvertegenwoordiger, en was in deze arena als de eerste actief rond open data.